Rosacea, arcpír? Itt a megoldás

A rosacea ismeretlen eredetű, gyakori és krónikus bőrbetegség. Az arc közepén a bőr erei egyre tágulékonyabbak lesznek, majd egy részüknél szerkezeti károsodás következik be, és képtelenné válnak az összehúzódásra. Ennek következtében a kitágult hajszálerekben lassul a keringés és romlik a szövetekben az anyagcsere. Fiatal felnőttkorban kezdődik, tipikus esetben a 30. és 40. életkor között.

Ha elég korán megtörténik a probléma felismerése, lassítható a csúnya arcvörösség kialakulása. Kezdetben a vörösség csak néhány óráig marad meg az arcon és az orron, később tartóssá válik. A legkisebb véredények kitágulnak és láthatóvá válnak az orca, az áll és az orr bőrén. Később az arcon csomócskák és pörsenések fejlődnek ki.

Nagyon fontos a rozaceát kiváltó vagy a tüneteket rontó háttérbetegségek kezelése. Leggyakrabban gyomorpanaszok, gyomor-bélrendszer betegségei – a gyomorsavtermelés zavarai,bélbetegségek tehetők felelőssé. Ezek gyógyulása után a rozacea teljesen tünetmentessé válhat. A kiváltó okok között szerepelhetnek még külső és belső tényezők, kiegészítve az öröklött hajlammal. Okozhatja tovább a szervezet gyulladásos állapota, ételallergiák, hormonális változások, migrén, bőrben élősködő atkák jelenléte, környezeti hatások.

Ésszerű életvitellel, megfelelő táplálkozással és bőrvédelemmel sokat tehetünk kifejlődése ellen és megállítása érdekében.


Néhány jótanács….

Nagyon fontos a minőségi táplálkozás (lúgosító étkezés). Sok C-vitamint tartalmazó gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani. Érdemes elhagyni a finomított termékeket, liszteket, cukrot, édességeket. Igyunk naponta szénsavmentes vízet, legalább 2 litert. A forró ételek és italok szintén értágulást és ezzel arcpirulást okozhatnak. Minimális húsfogyasztásra kell beállni, és kerülni kell a füstölt termékeket, pirított, zsírban sült ételeket. A dohányzás és egyéb alkoholos italok fogyasztása kerülendő. Tegyünk a stressz ellen, mozogjunk rendszeresen! Fogyasszunk sok friss zöldséget és bogyós gyümölcsöket.Tartsunk néha zöldség, gyümölcs vagy léböjt napokat. Hatásos segítséget nyújthat a C-vitamin. A C-vitamin ellenállóvá teszi szervezetünket a fertőzésekkel szemben - és emellett még a fájdalmat is csillapítja bizonyos gyulladásos betegségeknél.

Ebből szedjünk naponta legalább 1000 mg-ot, de inkább többet.

Használjunk gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmazó krémeket, melyek megnyugtatják a bőrt. Kizálólag kőolajszármazéktól, illattól- és tartósítószertől mentes készítményeket vigyünk fel a bőrünkre. Érdemes előnyben részesítenünk az olyan kozmetikumokat, amelyek tartalmaznak gyógynövényeket, kamillát, árnikát, rozmaringot, citromfűvet, mert ezek nyugtatják az érzékeny kipirosodott bőrt és javítják a keringést.

Felhasználóink véleménye, tapasztalatai szerint az Arany Alma Arckrémünk hatásos megoldást nyújthat 30 napos kúraszerű használat után. Próbáld ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Reumás fájdalmak kezelése természetes módon

9+1 Ok, hogy miért indítsuk a reggelt mézes-citromos meleg vízzel