Reumás fájdalmak kezelése természetes módon

A reumatológiai megbetegedések egyik legsúlyosabb, legnagyobb fájdalmakkal járó formája a reumatoid artritisz (RA), vagy krónikus sokízületi gyulladás. Krónikus, azaz elhúzódó jellegű, egyszerre sok ízületet érintő gyulladás, amely kezelés nélkül az ízületek súlyos károsodásához vezet.


 A betegség kezdődhet lassan, fokozatosan, lappangva, ébredés utáni reggeli kézmerevséggel, általában a kéz kisízületek szimmetrikus fájdalmas duzzanatával, az ínhüvelyek fájdalmával, általános rossz közérzettel, gyengeséggel, fogyással. De kezdődhet rögtön heves fájdalommal, szisztémás tünetekkel, lázzal, leggyakrabban a kéz- és láb kisízületeket (tő- és középső ízületeit), csuklókat, térd-, váll-, bokaízületeket érintő duzzanattal. A betegség a test valamennyi ízületét megtámadhatja, beleértve a nyaki gerincet is. A kéz kisízületek érintettsége a finom kézmozgást, öltözködést, önellátást, mindennapi munkát, életvitelt nehezíti.

A gyógyítás sajnos ma nem lehetséges, a kezelésnek viszont számos alternatívája létezik. A gyógyszerek alkalmazásánál fő szempont egyrészt a fájdalom csillapítása, másrészt antireumatikus gyógyszerekkel az állapot szinten tartása, stabilizálása. Ebben az esetben sajnos rengeteg mellékhatással kell számolnunk. Rosszabb esetben sebészeti beavatkozás is szükséges, hogy felszabadítsák a leszorított idegeket, egyesítsenek egy-egy elszakadt ínt vagy helyreállítsanak egy károsodott ízületet. Szintén a fájdalom csillapítása, az ízületek mozgásának javítását és az általános erőnlét javítását szolgálják fizioterápiás kezelések.

Reumatikus jellegű ízületi gyulladásokra gyorsan ható segítség lehet az Arany Menta Balzsamunk!

Az igen fontos nanoszemcsés aranyrészecskék mellett tartalmaz sheavajat, olivaolajat, 17 féle gyógynövényt, közöttük: nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású citromfüvet, levendulát, kakukkfüvet, kamillát és természetesen a mentát is megtalálhatjuk az összetevők között. A balzsamot a gyógyfüvek, és az arany kombinációja teszi ennyire hatékonnyá. Az arany részecskék segítik a többi összetevőt a bőr mélyebb rétegeibe jutni, ezáltal nagyobb hatást fejtenek ki, mint a hagyományosan csak gyógynövény tartalmú szerek. Ez a kombináció teszi a balzsamot ilyen alkalmassá arra, hogy ennyi problémára nyújthasson hathatós megoldást.

Talán hihetetlennek tűnik, hogy valami ennyire hatásos lehet, és itt rögtön fel kell tennie magának egy kérdést: Ugyan mit veszíthetnék azzal, ha kipróbálom?

TIPP: Glükozamin, Hialuronsav és kollagén kapszula, Kalcium-Magnézium-Cink és 1000mg-os C-vitamin tablettával kiegészítve megelőzhetőek a problémák, a már kialakult fájdalmak esetén pedig felgyorsítható a gyógyulás!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rosacea, arcpír? Itt a megoldás

9+1 Ok, hogy miért indítsuk a reggelt mézes-citromos meleg vízzel